Kalix by Night

Förutom att det var fel människa som vann Robinson så har kvällen varit perfa. Åt en underbar middag och efterrätt med några av min kära vänner och sedan gick vi ner till samhället. Varför har jag inte riktigt kommit på än, men jag köpte iallafall det nya isteet, det med rött te. Den var som god, lite konstig smak med inslag av nypon, men man ska väl inte klaga över några få vitaminer?
Hur som helst så har jag ÄNTLIGEN fått riktiga sommarkänslor. Luktar grillat, nyklippt gräs och hägg överallt och jag blir lycklig bara vid tanken på denna årstid. Att det även är ljust ute när man cyklar hem nu för tiden är ju också ett enormt plus! :)

/H

Babbel.

Sitter bara och klickar runt av ren uttråkning. Skulle egentligen ha varit i Boden och sorterat kartonger nu, dock så tyckte jag att det lät mycket mer spännande och roligare att fara på tjejkväll hos Josse ikväll. Dock så är det ju den långa väntan..
Och jag kan inte starta ett RC spel eftersom dessa tar 3h.. Det enda jag kommer på är att jag borde göra är att läsa en bok till engelskan, men det känns som att jag söker alla möjliga ursäkter till migsjälv för att slippa den där boken..
Kanske borde sortera alla handdukar och underkläder i färgordning?

/H

Man sparar det bästa till sist!

Har precis varit och fotat min sista bild i Foto B. Jag och J var på Djuptjärnsskolan och deras förskola och fotade. Förutom världens nostalgitripp tillbaka till barndomstiden så fick vi även en hel del fina bilder! Barnen var ju så dundersöta att nästan jag själv ville ha barn. Hah, och om jag hade fått så hade jag tagit med mig allihopa hem!
Vi småkollade i alla fall igenom bilderna som hastigast, och jag har insett att det kommer bli mycket svårt att endast välja ut tjugo bilder när det känns som att man har tvåhundra bilder som är jättebra och förtjänas att visas. Jag är minst sagt nöjd och tror att ingen hade kunnat göra det bättre än oss! :D

/H

Vad vore livet utan den vattenfasta mascaran?

Dagens dåliga väder har inte haft ett dugg inflytande över mig. Vattnet bara smattrade ner och trots att jag såg ut som en dränkt katt när jag var framme vid skolan så var det våran sommarstuga det enda jag kunde tänka på.
Jag tror alla vet känslan då man ligger på en altan och bara lyssnar till regnet. När man ligger där inlindad i en filt eller ett täcke och bara hör regnet smattra mot plåttaket. Ååh, denna underbara känsla får mig att vilja göra några sista "finjusteringar" på huset innan det säljs, hah ;)
Nä, men som tur är så är det inte så lång tid kvar av skolan nu, tack och lov. Och eftersom att jag varken har något sommarjobb eller pengar till att fara utomlands så kommer jag med 100% sannorlikhet att befinna mig inom de svenska gränserna och därmed inte missa chansen till
vanlig, hederlig svensk sommar..


/H

Responsen är alltid densamma..

Här om dagen var jag och tog ut de betyg jag hittils har fått. Dessa berättar jag vidare i sin tur till min pappa och min mormor vid olika tillfällen.

H: - Pappa, nu ska du få höra vad jag har för betyg, håll i dig!
P: -Jasså, låt höra! (EXTREMT mycket entusiasm i rösten!)
H: - (rabblar i snabb takt) tre st mvg, tre vg, ett g och ett ig.
P: - Ursäkta, hörde jag rätt, hade du ett IG?!

När jag sedan rabblar upp samma ramsa för min mormor så säger hon:
- Ursäkta, jag förstår inte. Du förstår, det går in där och ut där (gestikuleras samtidigt kring öronen). Jag levde på den tiden då A och AB anvädes... Och D, det fanns ju också, och det stod för dåligt! (uttalar D:et  och ordet dåligt som om de var lika hemska som förintelsen själv)
Efter att jag översatt betygsnivåerna på hennes tid till betygsnivåerna idag (A=MVG AB= VG D=IG) så fortsätter jag:
Alltså hade jag tre A, tre AB, ett godkänt och ett d..
M: - Hade du ETT D!? (uttalas med samma förakt som min pappa gjorde..)

/H

Redo inför sommaren! ;p

Jag och Daniel har avancerat och stigit ännu ett steg i våran relation. Vi har nämligen gjort våran första montering. Och här är resultatet:



Perfekt & grillklar!
Vad mer kan man önska?


/H

Ska man skratta eller gråta?


Ja, om du känner igen någon på bandet så är det ju som sagt en miljon pesos per fånge. Tre miljoner pesos för information som leder till gripandet av de som isecsatte fritagandet. Totalt blir det alltså 53miljoner pesos, alltså 4miljoner svenska kronor, för allihopa..

Tror jag måste skratta,,

/H

Tidsfördriv ?

Tänkte ta en liten paus från plugget nu igen. Dock så har jag redan kollat runt på varenda intressanta sida som kan tänkas, kollat om det finns några trevliga människor på msn, kollat om det finns några hussysslor som måste göras. Ja helt enkelt kollat efter någonting att göra. Min räddning blev ett rejält tidsfördriv..

Regler: Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)

1. Vad heter du? Halen enligt William (han kan inte säga Heléne..)
2. Ett ord på fyra bokstäver: Hatt
3. Flicknamn: Hildur
4. Pojknamn: Hartvig
5. Yrke: Hisskötare
6. Färg: Himmelsblå
7. Klädesplagg: Hängselbyxor
8. Mat: Hasselbackspotatis
9. Sak i badrummet: Handduk
10. Plats/stad: Houston
11. En orsak att vara sen: Hastighetsbegränsningar
12. Något man skriker: Hallealuja!
13. Film: Hot Fuzz
14. Något man dricker: Havtorn
15. Band: Hassez (dansband som har haft spelning typ en gång..)
16. Djur: Hackspett
17. Gatunamn:  Hjortronstigen
18. Bil: Honda
19. Sång: Here You Come Again - Dolly Parton
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Herre på täppan

/H

Telefonterror



Först ringer Simon. Strax efter vi lagt på ringer papii. Avbryter med honom för att svara på när D ringer. Och sen ringer Madde så jag bryter med D. Who's next?

/H

Sockertopp.


Jag har insett att om mitt liv kommer totalt misslyckas så kommer jag inte trösta mig med varken sprit eller sex, istället skulle det nog vara choklad.

/H

"Släpp lös alla hämningar! KÄNN musiken!!!"

Bokredovisningen gick åt helvete idag. Började berätta inledningen osv, sen avbryter min lärare med någon fråga och jag tappar helt tråden. Detta är inte nog utan jag missar hela poängen med boken och hela handlingen. Men men, det enda man får hoppas är att hon inte läst den..

Men, eftersom jag iallafall var så duktig att jag läste ut boken igår och massa mer igår, så beslutade jag mig idag för att både hinna med lite träning och konsutställning som estetarna hade. Men afro power dance måste jag erkännna var en sann upplevelse! Hah, var inte så fruktansvärt drygt, men däremot skulle jag betala för att få se D och hans kompisar där! DYRA pengar.. ;P

/H

Omöjlig ekvation.

tre veckor kvar av skolan, det vill säga 24 dagar. Och jag har, sist jag räknade, 27 rester.
Omöjlig ekvation. Tyvärr.
elf, christmas

Ibland önskar jag att jultomtens nissar kunde hjälpa mig med läxorna istället för att ge mig paket. Hade varit mycket mer uppskattat kan jag lova!

/H

D kommenterade mitt spelbegär.

D: - Det är så hemskt, jag fattar inte hur du orkar spela sådär länge. Jag orkar typ sitta två timmar MAX med ett nytt spel medans du sitter hela dagen PLUS kvällen!!
H: - Hah, jamen.. Du ska vara glad över att jag inte spelar wow eller cs eller något liknande..!
D: - Ja, tänk om.. Näääj! Fy fan vad hemskt! GUMMAN! *kram*

/H

Minns ni den gamla godingen? ;)


Rollercoaster Tycoon

Med jämna mellanrum får jag nostalgitrippar över de spel jag spelade förut, och måste helt enkelt ta upp min gamla vana. Den här gången blev det den klassiska rollercoaster. Minns ni hur man nötte!? Hah, jag skäms lite vid närmare eftertanke..

/H

Väntan är den värsta..

Räknar ner timmarna till grillningen ikväll! Bokstavligen, haha. Känner mig ibland som ett matvrak, dock ett stolt sådant x)
Tänk bara vad gott att sätta tänderna i en grillad fläskfile och en grekisk sallad. M M Mm!

 


Ryyyser vid tanken..!

/H

Min extremt spännande fredagskväll!

Trots det fina vädret idag så fick jag inte vara ledig, alltså satt jag instäng i en datorsal. Jag och J gjorde klart det förbannade bildspelet om esteterna och sedan har jag även småpysslat med min radioreklam (akta er, den kommer bli vass!).
Efter skolan var jag så trött så jag har tydligen däckat i Ds säng. Låg som en klubbad säl i tre timmar innan jag återkom till verkligheten. Dock, som alltid när jag blir väckt, blev jag skitsur. Men jag antar att D har lärt sig hantera detta och mitt humör blev som en glass på sommaren -perfekt.

Ikväll ska jag dock ha en lugn kväll för mig själv. Minns knappt senast jag var själv, och detta är väldigt ovanligt. Är inte direkt en folkskygg jävel, men jag rankar min egen-tid väldigt högt. Och nu så råkar jag och migsjälv lite catch up to do.. So..

/H

Balfrisyren kirrad ;)

Sen sist jag skrev här har det hänt mycket. Min cykel har fått punka, jag har tittat efter lägenheter till mitt framtida boeende, insett att jag inte kommer hinna färdigt matte B, men framförallt har jag kirrat balfrisyren. Underbara känsla. 

Föreställ er något i stil med:

uppsättning, balfrisyr, frisyr, bal

M M Mmm!

/H


Kunde inte låta bli..

sorry D !  ;)

/H

Hard work work.

Gjorde en Hagström och stannade hemma från idrotten idag. Har ju då skavsår.. ;)
Hah, nejdå. Om sanningen ska fram så orkar jag inte gå till skolan för två lektioner. Kändes lite.. vad kallar dom det? Onödigt. Men men, jag har hunnit med en massa annat istället, städa rummet, tvätta och mer därtill. Så nu ligger bara ett stort historiearbete framför mig. Smarrigt!

/H

"Musli, timjan, dadlar, dill..."

Snart bär det iväg hem till S & V, middagsbjudning må jag lova! Har ingen aning om än vad det blir, men jag säger ju som bara så att planksteken igår är svårslagen.
Jag är inte en livsnjutare, men näst intill. Att ha ett trevligt sällskap, många skratt och god mat en kväll kan göra mig lycklig en vecka framåt.

/H


Full fart!

Sådärja, nu är jag tillbaka efter en låång helg. Jag och D var en sväng till Luleå och gjorde dom sista finjusteringarna på min balklänning. Har även hälsat på lite släkt och vänner, och jag har till och med hunnit bryta ett löfte. Och vet ni vad? -Det känns bra!

/H

Och idag är jag ännu lyckligare!!

Yes, det går snabbt när man har roligt brukar man ju säga. Och eftersom jag har haft superkul så har vi redan hunnit med att skriva på pappren för huset. "Köpeskontrakt" aaah, bara pirrar inom mig när jag tänker på ordet. Nästan som att vara nykär, fast släppa taget, typ tappa sin kärlek. Fast till någon som man vet kommer ta hand om det. Eeh, nu vart det mycket!
Men men, i juli är jag ute! Och tills dess ska jag väl ha hunnit igenom den enorma läxhögen? Eller? Den som lever får se.

/H

Idag är jag överlycklig!

I morgon ska vi skriva på pappren för huset. Min glädje går inte att beskriva, kanske därför detta inlägg kommer få ett plattfall i jämförelse till mitt humör. I morgon! Tänk! Åååh, dock får jag en smärre panik, vart i hela helvete ska jag bo!?

/H

God morgon allesammans! Sovit gott?

Igår fick jag ett sånt där underbart kedjebrev av min vän A, och trots att hon vet att jag hatar dessa så skickade hon, och vi tackar hjärtligt för det! :) Hur som helst, det handlade någonting om val i livet, att man kan antingen välja att vara positiv eller negativ inställd till livet och bla bla bla, ni har säkert fått det. Detta är ju ioförsig sant, men att det finns många andra saker detta inte överväger orkar jag inte ens kommentera.
Nåja, lets get to the point, idag har jag gjort ett val, jag ska vara positivt inställd till livet, vara överenergisk och vara äckligt glad.


Jag gör ett val, gör du?

/H

Tredje tabben av mäklaren, what comes next?


Det är en riktig sjukling som skriver det här ska ni veta, har sovit sedan 13 tiden idag. Vaknade nyss av ett sms från mäklaren. Det visar sig att vi har fått ett bud på vårat hus. Inget sagobelopp kan jag dock påstå, men det behövs ju bara en köpare.
Dock så försvinner min glädje då jag upptäcker att våran mäklare har sänkt priset på vårat hus - detta, utan en överenskommelse med varken mig, min bror eller syster som alla äger huset tillsammans. Dock så är det värsta att det mest troligt ar legat så i , hmm, en vecka?

Nåja, det är någonting som jag förväntar mig fixas inom en mycket snar framtid. Typ, nu.

/H

Wolverine



Jag har precis sålt min själ till djävulen. Jag min blekfis lovade att städa Ds bil om han bjöd mig på bio, Wolverine lite närmare bestämt. Hah, jag har dock inte riktigt än klurat ut om det var en bra eller en dålig deal..
Den som lever får se! :)

/H

Husvisning

Idag är det visning på vårat hus igen. Verkar som att det är en barnfamilj som ska komma och titta.. Vi får hoppas att det gillas! :)
Det är verkligen min dröm, att en barnfamilj ska flytta in i det här huset. Att en liten flicka ska ha en lika trygg och bra uppväxt som jag haft. Att de också ska springa runt på gräsmattan och plötsligt trampa på en av de många kottarna som fallit från tallen..

Kalix kanske inte alltid är en idyll att bo i, men jag måste erkänna att det är ett väldigt bra ställe för barn och barnfamiljer att bo på. Speciellt djuptjärn ;) Hah.

Nu städa! Tjingeling!

/H

En gång bloggare, alltid bloggare?

Till eran glädje måste jag meddela att jag nu är tillbaka i bloggträsket igen. Jag insåg precis att jag har på tok för många roligheter att dela med er, och tanken på detta gav mig en smärre abstinens. Nåja, vi får hoppas att både gamla och nya läsare hittar hit - och stannar kvar. Tills dess - tjingeling! :)

/H

RSS 2.0