Update..

Har varit några tysta dagar här på bloggen, detta pga många saker. Har städat bort vareda dammkorn och plockat bort varenda sak från huset. Skulle ju egentligen vara borta innan onsdag, men vi tänkte att när det endå var städat och allt var klart så kunde familjen få börja flytta in. Och ja, de verkade ju inte klaga på det erbjudandet. Kändes dock lite vemodigt att ge över nyckeln, det är ju som den absolut sista delen av husförsäljningen. Men men, man får inte fästa sig för mycket vid materiella ting, jag har ju trots allt minnen kvar och som tur är så försvinner inte de med nyckeln..!
Även fast det där huset symboliserar trygghet och är en sorts "länk" till min mamma så känns det samtidigt som att min tid där var över, att den där familjen kommer behöva det där huset mer än mig och mina syskon och även att de kanske kommer ha större nytta och glädje av de än vi haft den senaste tiden.. Hur som helst så hoppas jag att de kommer trivas jättebra, eller jag vet det. En sak som också är lite smårolig är att det kommer att bo två flickor i mitt gamla barndomsrum. Det glädjer mig! :)
Men men, skulle kunna pladdra mig less om mitt älskade barndomshem, dock så är det nya tider nu och framöver så hittar ni mig i en tvåa på Näsbyn. Jättefin verkligen, högt tak och öppen spis. Har dock lite problem med att möblera så att det ser ut som någonting, men det lär ju bli ett senare problem. Lever för tillfälligt med kartonger som soffbord eftersom att jag är så himla less på att packa och städa sen flytten. Jisses vilket jobb det var!
Menmen, nu bor jag alltså själv, dock så pratar D hela tiden som att det var våran lägenhet, haha, är det någonting som jag inte vet om liksom? x) Nåja. Lär väl sluta åt det hållet misstänker jag ändå... :)
Det här är även sista dagen som jag är både hus- och lägenhetsägare. Coolt va? ;) Inte varje 17-åring som är det inte!!
Hah.. Insåg precis hur långt det här inlägget blir, och att jag har kvar några kartonger att packa upp.. Ja, ni förstår nog vinken. Heippaaa !

/H

Ecoo Ecoo ecooo

Har så mycket att säga att jag inte vet vart jag ska börja. Det ekar.. Äh, tror jag faktiskt struntar i att försöka återge min dag. :)
H

Lutar åt storgodset!

Efter ännu ett besök på Hemåt:s kontor här i Kalix verkar det mer och mer som att jag får mysa ner mig själv i 2an på Näsbyn. Men jag klagar inte, badkar och öppen spis! Men när har myskvällar varit något dåligt? Frågan är ju bara vart jag ska få tag på ved.. Hmm.. Hoppas att ingen har något emot att tallskogen blir en aning..tom?

/H

Måste nog skriva det många gånger för att inse faktum..

Har börjat med dessa kartonger nu. Förstå, 7 dagar kvar i huset! Och på fredag ska allt vara ute för att vi ska hinna med att städa! Jisses! Vet inte om jag borde bli glad eller ledsen, exalterad eller tillbakadragen? Men men, bjuder på en av mina sommarfavoriter medans jag funderar vidare..

Israel Kamakawiwo'Ole - Somewhere Over The Rainbow

/H

babbel

Var planerat att fara till Frevis idag då, men som förutspått så gick mina planer i stöpet. Var istället tvungen att fixa med lägenhet, och har varit på visning i en 2:a.. Tänka sig! Ganska stor för enbart mig men börjar ge upp hoppet på att hitta en etta i denna ruttna håla..!
Sen så kom även min extremt uttråkade pojkvän hit med en gräsklippare och erbjöd sig klippa gräset x) Haha, stackarn blir så rastlös när han inte får något jobb.. Tror säkert att han kommer erbjuda sig att bygga klart huset åt P & K.. x)

/H

Ouppdateringen skyller jag helt och hållet på sommaren!

Faktiskt. Har haft fullt upp nu den senaste tiden, har fullständigt glömt bort allt som har med husförsäljningen att göra och lagt den stora ryggsäcken med ansvar i Kalixälven. Känns som att det hänt så mycket sen sist jag skrev att jag knappt kommer ihåg allt jag gjort..!  Någonting iaf är att jag varit på pikknikk till Luppioberget med D:s familj, skitskoj! Ibland blir jag nästan avundsjuk på den familjens sammanhållning..
Nåja, har även hunnit med lite volleyboll med folksen, bastubad och solbränna. Dock så är det ju så fantastiskt att min hud tål i princip inte sol och beslutar sig för att bli röd istället för brun. Skitkul. Ikväll blir det även att fara och grilla med några kompisar. På okänd ort till råga på allt, spooooky! ;D

Sen imorgon blir det väl att börja leka vuxen igen och packa ner huset i dom där små fula kartongerna som finns. Inse att det bara är åtta dagar kvar tills jag flyttar! Måste fan ringa Hemnet imorgon.. hah :D

/H

"Tänk på barnen i Afrika.."

Börjar fundera på om jag har någon ätstörning. Nu säger jag inte att jag äter mat för att sedan gå in på toaletten och ja, ni fattar. Så är det inte. Men jag har helt ekelt ingen lust för mat. Visst, om jag lagar mat med någon annan och äter en god middag så spelar det ingen roll. Men jag hatar att laga mat själv och att äta mat själv. Det är ett av de tråkigaste och ointressantaste händelserna för mig, och därav kan det lätt hända att jag hoppar över detta eftersom att jag varken värdesätter eller prioriterar mat.
Nu när det också har hunnit bli sommarlov så blir det ju inte heller så mycket tid som går åt till mat. Därav har jag ätit väldigt dåligt det senaste dagarna. Detta är förstås väldigt farligt och idiotiskt, och det inser jag också. Men det känns ibland som att jag hellre står över måltiden än att ägna 20-30min åt att laga en middag för en person. Igår sa min kropp dock ifrån, jag svimmade i duschen.
Som tur var så var D där, jag minns ju såklart ingenting eftersom att det svartna för ögonen och jag vaknade på det kalla kakelgolvet, och han sa att jag bara hade fallit ihop. Det här är den äckligaste känslan jag upplevt sedan jag bröt mitt nyckelben och kände det klicka när jag gick till sjukhuset. Om D inte hade varit med vet jag inte hur det gått. Usch, vad otäckt.  Men nu ska det iallafall bli bättre med det här. Och för att lugna D har jag köpt nyponsoppa på påse. Man ska börja någonstans..

/H

Kartongbit, någon?

Börjar bli enormt frustrerad på detta lägenhetssökandet.
Min pappa har en användare på kalixbo för min räkning. Men eftersom att jag varken har lösenord eller dylikt kan jag ej gå in och leta. Men eftersom att det är jag som ska ha en bostad, och inte han, så tänkte jag gå in och anmäla mig där. Men det går ju inte, såklart. Detta eftersom att pappa har tagit min mailadress på sin användare ifall det skulle skickas information, och att äkkelkalixbo inte kan acceptera det faktum att en mailadress kan delas av en familj. Nåväl, fixar och donar ett tag och snart så är mailadressen bytt. Men när jag väl ska försöka på nytt att anmäla mig, och går igenom steg för steg, ja då visar det sig, på sista steget, att man får inte vara under 18 och söka. Nötter.

Sen så är Hemåt inte att rekommendera heller. Gjorde några intresseanmälningar på några lägenheter där för några veckor sedan och bad om visningar. Ingenting hände. Nåväl, ringde dem idag och frågade ifall de har set min intresseanmälning men då förklarade dom att de inte svarar på sådana. Jaha! Jamen, vad dumt av mig, att kunna tro att ni var intresserad att hyra ut lägenheter, vilket skämt! -.-
"Eftersom att det är ett sådan tryck på alla ettor här i Kalix så hör vi inte av oss till alla som gjort intresseanmälningar. Skulle vara ganska jobbigt att höra av sig till 50st så fort en lägenhet ryker.."
Intressant argument, detta med tanke på att lägenheterna som jag hört av mig om funnits i MÅNADER och ingen har tagit dom än. Detta såklart eftersom att det är sådant TRYCKLÄGENHETER I KALIX.
 
Up my ass!

/H

Amy <3 Karusell



Och jag som trodde att jag var kär i åkattraktioner..!

/H

Den här möjligheten ska man inte ta bort!

Våran utbildningsminister Jan Björklund presenterade idag ett förslag på ny skollag. Delar av det är helt okej. Tanken med hela förslagetär att få elever att börja prioritera sin skolgång och framförallt värdesätta denna.Dock så är det en sak som oroar mig, nämligen att det inte längre ska vara möjligt att läsa upp godkända gymnasiebetyg på Komvux. Däremot ska elever kunna tenta upp sina betyg. Hur iriotiskt är inte detta på skala 1-10?

Måste bara berätta om en person som står mig mycket nära och vars exmpel passar extremt bra i detta ämne, och som visar hur fel denna punkt egentligen är:
Min syster gick på det estetiska programmet på den tiden då hon gick gymnasiet. Hon var väl inte den skötsammaste av elever alla gånger och men gick ändå ut med ett medel på G-VG i slutbetyget. Idag är hon läkare. Hon räddar liv. Och varför? Jo, tack vare komvux. Att ta bort denna möjlighet att läsa upp betyg på komvux, är bokstavligen det dummaste som finns. Och till den som inte håller med mig måste jag fråga, tror du att din läkare, din psykolog, din chef eller din barnskötare hade toppbetyg när de gick ut? De människor som tar hand om dig, dina barn och dina nära, tror du att de hade toppbetyg och inte fått kämpa för den plats de har i samhället idag? Att din läkare kanske hade ett G på naturkunskap när de gick i skolan spelar ingen roll idag, detta eftersom att de fått chansen att läsa upp det där stackars G:et till ett MVG, och på så vis komma in på sin drömutbildning. Men det spelar ingen roll, för oavsett hur det gick då så är de bra på de det gör nu.

Arbetslösheten på ungdomar under 25 år är idag 25%. Hur fan har Björklund tänkt att den ska bli mindre på detta sätt? Idioti, det är vad det är.

/H

14 juni 2009

Den underbart roliga balen och den fantastiska studenten verkar oerhört långt bort idag. Känns som att man inte sett en solstråle sedan maj månad, och ingenting spännande har hänt efter fredag därav det halvdeppiga inlägget.

Längtar bara till nästa år, då det är alla vi tjejer som går balen och alla vi på Medieprogrammet som står och skriker av lycka där på flaket!! Tänk, oj, jag kan inte ens föreställa min lycka!
Sen måste jag även tillägga att jag tar tillbaka alla som helst citat om att balen är så jävla dyr och att jag ska ta pengarna nästa år och åka utomlands. Fuck NO! Det roligaste som har hänt sedan min födelse känns det som x) Det enda jag klagar på är skavsår från klänningen av allt dansande och ömma fötter från klackarna..
Och alla som resonerar på samma sätt som jag gjorde säger jag ju bara som så att ni kommer fetångra er.

Nåja, som ni kanske har sett så har några "innebilder" från balen smygits upp på pixen. Och ifall ni känner att jag lagt upp en ful bild på er så ska jag bräcka er med att visa en egobild från dagen efter... Där ser man även en liten del av den hemska frilla jag vaknade med!! x) Hah, alltid lika cool!


Imorgon blir det iallafall att börja plocka ner huset i kartonger och börja ringa om lägenheter.. Känns lite dråpligt, men men. Önska mig lycka till!

/H

Prom

Kalix, bal, Daniel, Helene

Bal, Kalix, Daniel, Helen

Tack José för de vackra bilderna! :)
Mer bilder finns ju såklart, och de kommer
förhoppningsvis till mitt förfogande snart och
därefter blir det en snabbsväng upp på pixen.

/H

Det kallas huvudvärk..

Nu är både balen och studentutsparken avklarad. Nu återstår bara lite festande ;) Bilder kommer senare.

/H

IQ-badanka

Det är lustigt, varenda gång jag skriver en lång text (ex. reportage, artikel eller skolarbete) så börjar orden efter ett tag att låta konstigt när jag läser dem högt. (Och ja, jag läser allt högt för att höra hur de låter. Har ju som någon kallade det ett "läsöra", haha.. (; ) Jag har ingen som helst aning om varför det blir så heller, men ibland får jag bokstavligen fundera om ordet i fråga ens existerar. Till exempel så slog jag nyss upp ordet "medvetenhet" på google, detta för att jag var extremt osäker på om det var ett riktigt ord eller om jag hittade på det i stundens hetta. Ibland är man blåst. Riktigt blåst.

/H

Mor och Dotter.

120 000 kronor har Janet Cunliffe (till höger) lagt ut för att se ut som sin dotter Jane Cunliffe.
Källa: Aftonbladet

/H

blank.

I samma ögonblick som jag tittade mig själv i spegeln efter solduschen insåg jag att jag ska sitta inspärrad i mitt rum tills imorgon. Och det allra värsta är att det kommer bara bli värre för varje sekund..



/H

ingen rubik

Visade sig att jag och D missade valslektionen, ni vet det där till balen. Vet inte vad jag ska tycka om saken, kanske var lika bra att de slapp se oss snubbla omkring.. Var heller ingen annan information än på en ynka anslagstavla som ändå inte någon ser på så då kan man väl heller inte vänta sig att många ska dyka upp. Nåja, jag och D har ju ändå några ess i ärmen, och troligtvis kommer vi plocka fram de bästa dansmovsen stan har skådat sedan 1638.
Färgade även håret idag, vad tycks? All cred till A och J iallafall =)

/H

Tidsoptimisten nr 1

Planerna för min lediga dag, dvs att både hinna börja och slutföra historiearbetet under några intensivtimmar, gick helt i stöpet.
Eftersom att D har varit på jobbet/praktiken i fyra hela jävla veckor nu, och stigit upp vid typ halv sex varje dag, så tyckte jag att vi kunde ta en sovmorgon och mysa lite i morse. Detta tyckte jag var en underbar idé och tänkte att plugga, ja det kan jag göra senare på dagen. Sen, då vi hunnit vakna till och gjort oss iordning hann klockan börja närma sig ett på dagen. Fasen tänkte jag och skynda mig hem för att packa väskan. Sen rusade vi ner på stan och jag köpte mig en underbar klänning. Klockan han bli halv tre innan bussen mot Boden hoppade på. Vid fyra-tiden var jag framme här i Boden, men eftersom jag typ inte ätit på flera dygn var vi tvugna att fara på restaurang. Och det tog ju också sin tid.Under måltiden så började vi småprata om att fixa ute i stugan och hips vips så var vi där och gjorde iordning allt som krävdes för ett härligt bastubad.
Och nu sitter jag här, tidsoptimisten nr 1, utan att ha sett åt läxhögen på hela dagen, och inser att jag inte blivit ett dugg klokare. Kanske imorgon?

/H

JAG GJORDE DET!

Jag vet att det är ohyggligt otrevligt och extremt uttråkande att läsa om vad jag har gjort i skolan. Dock så är det här mer ett inlägg som jag senare ska kunna gå tillbaka till för att kanske, vad vet jag, finna inspiration?

Idag har jag hunnit:
  • Göra klart ljuduppgifterna - drama, produkt och uppmaning
  • Gjort klart kokboken - både varm och efterrätten
  • Gjort klart Stockholmsprojektet i InDesign - var ett helvete, För er som vet hur bra jag är i ID kan ju gissa hur länge det tog..
  • Hunnit läsa lite ur böckerna till historiaarbetet.
Jag är stolt och nöjd, och känner mig plötsligt 10kilo lättare i kroppen. 

/H

två flugor i en smäll?

Har precis prövat på karriären som utredare vid stöld. Hade några klipp från en övervakningskamera som jag har snyggat upp så att det går att se vilka det är på banden lite bättre, nästan för bra.  Dock så vill jag inte ha all cred själv, givetvis går den till er också som var så jävla dumma att filma halva ansiktet. Hoppas ni lär er till nästa gång, för tyvärr, ni era jävlar kommer åka fetfast.

/H

IKEA och slantångest

Idag följde jag med min käre bror och hans blivande sambo till Ikea. De skulle såklart handla till deras lägenhet och vem är mest entusiastisk tror ni? Jo, jag. Jag gick runt och pekade och förklarade vad dom skulle ha och varför. Nu såhär i efterhand inser jag att de har köpt de grejjer jag vill ha i min lägenhet.. Fun shit! Dock så är det inte lika hemskt med tanke på att det skiljer 36mil och därför kommer det inte synas så mycket..
Och eftersom jag ännu inte kollat på någon lägenhet så fåt jag glatt gå där, UTAN någonting i händerna. Känns som att alla runtomkring en ser ner på en så fort man inte håller i en "LUDDE" eller en "KAFFE". Dock så gjorde jag av med några slantar på skopunkten. Valde mellan fyra par, och nu när jag har kommit hem så ångrar jag mig. Som typiskt. Men men, tre par skor rikare och några hundralappar fattigare. Får leva på nudlar resten av månaden för att ha råd med migsjälv.

/H

Då & nu

Något som jag tycker är kul är att se på för- och efterbilder. Det kan handla om allt mellan himmel och jord, husrenoveringar, ett fönster med eller utan gardiner eller helt enkelt min favorit, kändisporträtt. Det gör mig oftast lika glad varje gång och oftast så känner man sig mycket snyggare efteråt.

 
Janice Dickinson 1996 och 2008


Twiggy 1981 & 2007


Kate Moss 1995 & 2008


Barbie 1959 & 2009

Vill du se mer? Klicka här.

/H

RSS 2.0